2012. január 27., péntek

SOLIDARITY: "Szabó Györgyöt újra a Trafó vezetőjének kell kinevezni ahhoz, hogy az ő úttörő munkája megőriztessék és a Trafó a hibátlanság egyik központja tudjon maradni"

Művészként a világot járva és munkánkat sok különböző környezetben bemutatva számtalan típusú fesztivált, helyszínt nyílik alkalmunk megismerni és sok szervezővel, kurátorral találkozunk.
Néhányan közülük rosszak, néhányan átlagosak és néhányuk kiváló. Akad, aki képes a legfurcsább és legnehezebb körülmények közepette is csodálatos programot prezentálni  - az új alkotásoknak, nagy jövőjű művészek tevékenységéhez teret létesíteni; táplálva a vitákat, az ihletet és a határokon átívelő kreativitást.  Az elmúlt 13 évben, a Trafó, Szabó György vezetésével, egy ilyen hely volt.
A Trafó egyedülálló intézmény Közép-Kelet Európában, az egész világon elismerik mind magyar, mind nemzetközi művészek kiváló és innovatív munkáinak bemutatásáért.
Kulcsszerepe van abban, hogy megismertette a legjobb tánc és színházi darabokat a magyar közönséggel és abban, hogy a független magyar alkotók munkáit külföldi szervezőknek bemutatta, műveiket így nemzetközi szinten is láthatóvá tette.
A Forced Entertainmentnek szerencséje volt, hogy a Trafó programjának része lett és nagyra értékeljük az ott kapott élményt.
Mi, a Forced Entertainment tudjuk, hogy sok-sok szakmabéli hasonló véleménnyel van a Trafóról világszerte és tisztelik azt a munkát, amelyet Szabó György végzett a Trafó nemzetközi elkötelezettségének kialakítsáért és fenntartásáért, elismerik a Trafót kockázatvállaló és intelligens programjáért, nemzetközi partnereivel fenntartott erős kapcsolataiért. 
Amellett, hogy a Trafó feltette Budapestet az előadóművészetek térképére, a nemzetközi kortárs művészeti piac alapvető részévé is vált.
Ez a nemzetközi elismerés Szabó György és csapata professzionalizmusának és elkötelezettségének köszönhető. Szabó György inspiráló vezetésén túl alapos tudással és a nemzetközi művészeti körrel ápolt kapcsolatokkal bír. Ez a művészeti vízió, élés eszű menedzsment és erős kapcsolati háló adta a Trafó nemzetközi profilját, amely most elveszhet. Szabó Györgyöt újra a Trafó vezetőjének kell kinevezni ahhoz, hogy az ő úttörő munkája megőriztessék és a Trafó a hibátlanság egyik központja tudjon maradni.
Jelen pillanatban, mikor Európa politikai és gazdasági válsággal néz szembe, mindez mélyen érinti a társadalmat és a kultúrát. Most arra van szükségünk, hogy támogassák és értékeljék a művészeket és a művészeti szervezőket, akik segíthetnek abban, hogy új víziókat, új gondolkodásmódokat, új megértési utakat alkossunk és azokat bemutassuk. Mi, a Forced Entertainment azt kívánjuk, hogy Szabó György és csapata sikeresen folytassa fontos küldetését.

A legjobbakat kívánva, tisztelettel:

Tim Etchells, a Forced Entertainment művészeti vezetője